+38 (044) 500-40-30
+38 (050) 915-40-30

ТЕК-Євровєктранс

Ваші успішні логістичні рішення!

В Одеському порту відновлять старі залізничні колії

залізничні колії Одеського портуВ Одеському порту відновлять колії, які були виведені з експлуатації на початку 2000-х рр. – повідомляє Адміністрація морських портів України.

Мова йде про залізничні колії 31-32 на причалах 9-10 Карантинної гавані. Обидві причальні гілки мають протяжність понад 180 метрів і вміщують по 13 вантажних вагонів. Роботи з їхнього відновлення почалися в середині цього року на прохання стивідорної компанії, яка розвиває свій бізнес в Одеському порту. Станом на початок грудня виконано 60% обумовленого контрактом обсягу робіт.

"Портовий оператор "Новолог", який тривалий час експлуатує потужності Платонівського молу, в останні два роки значно наростив вантажообіг і диверсифікував номенклатуру вантажів. Першим кроком стане відновлення залізничних колій на причалах 9-10, які дають можливість додатково подавати під вивантаження 26 вагонів. Довго не могли запустити цей проект, і ось нарешті в четвертому кварталі роботи були розпочаті після проведення торгів на платформі "Прозорро" і укладення відповідного договору", – розповів начальник адміністрації порту Руслан Сахаутдінов.

Зараз усі будівельні роботи ведуться за графіком. Планується, що до кінця поточного року нові фронти вивантаження будуть введені в експлуатацію.