+38 (044) 500-40-30
+38 (050) 915-40-30

TEK-EUROVEKTRANS

Your successful logistics solutions!

У Швеції побудували вагон з 20-метровими бортами, які повністю відкриваються

шведський вагон з бортами, як повністю відкриваютьсяТака система повинна оптимізувати процес бічного завантаження і вивантаження вагона.

Шведська компанія Kiruna Wagon випустила прототип вагона Side Loader XL, виготовлений за контрактом з виробником целюлози Södra Cell Värö. Головною особливістю вагона є те, що у нього повністю вертикально відкриваються борти завдовжки 20 м. Така ширина "завантажувальних дверцят" дозволяє більш швидко і ефективно здійснювати завантаження піддонів та інших вантажів за допомогою вилочного навантажувача.

"Такі великі вантажні отвори є революційними. Вагони цього типу зазвичай мають розсувні двері або опорні стійки, які обмежують доступ і можуть бути пошкоджені", - прокоментували в Kiruna Wagon. Вагон має брезентове покриття, а каркас бортів виконаний з високоміцної сталі. Борти можуть відкриватися за допомогою дистанційного керування.

 

шведський вагон з бортами, як повністю відкриваютьсяЗагальна вантажна площа вагона становить 51 кв. м, вага - приблизно 51 т. Як відзначили в Kiruna Wagon, більшість країн ЄС обмежують вагу вагонів 40 т, а довжину - 18,75 м. У Швеції відповідні показники становлять приблизно 46 кв. м і 36 т.

Södra Cell Värö замовила виготовлення 22 вагонів нового типу. У компанії підрахували, що їх використання дозволить перевозити на 25% більше вантажів при незмінній довжині поїздів. Перш ніж приступити до серійного виробництва 22 вагонів, спочатку в експлуатації буде випробуваний вагон-прототип.