+38 (044) 500-40-30
+38 (050) 915-40-30

TEK-EUROVEKTRANS

Your successful logistics solutions!

Укрзалізниця відкрила для окремих видів комерційних операцій 111 станцій у 2018 році

залізнична станція"Укрзалізниця" відкрила в поточному році для проведення окремих видів комерційних операцій з вантажоперевезень 111 станцій - 19 постійних і 92 сезонних, повідомили в компанії.

За словами в.о. голови правління УЗ Євгена Кравцова, компанія постійно оптимізує діяльність вантажних станцій через зміну географії походження вантажів і напрямків їх перевезень.

"Транспортні схеми постійно змінюються разом з напрямками та обсягами замовлень клієнтів-вантажовласників. Наприклад, якщо раніше зерно перевозилося в основному в південну частину нашої країни, то сьогодні це західний напрямок і північно-східне. Те ж саме стосується і інших вантажів, які в силу кліматичних умов або з інших причин змінили географію свого походження і напрямки ", - зазначив Кравцов.

Залежно від змін на ринку УЗ закриває (консервує) вантажні станції, якщо працювати там стало збитково, або ж відкриває і розвиває, якщо є попит на операції з вантажами там. "Логістика повинна бути гнучкою, цього вимагає економіка", - заявив Кравцов.

За 9 місяців поточного року 19 вантажних станцій, які відкриті для постійного проведення окремих видів комерційних операцій, принесли УЗ майже 60 млн гривень доходів, 92 сезонні станції - 227 млн ​​гривень.

З початку року відкрито для вантажних операцій на постійній основі станції, розташовані практично по всіх регіонах України. Це Козятин 2, Багачеве, ім. Олега Крючкова, Чорнорудка, Зачатівська, Лівобережна, ім. Тараса Шевченка, Таганча, Користівка, Херсон-Порт, Чубівка, Харків-Сортувальний, Полтава-Київська, Одеса-Сортувальна, Миколаїв-Вантажний, Рожнятів, Порт-Велике Запоріжжя, Одеса-Застава 2 і Тернопіль.

Сезонних станцій найбільше відкрито в Харківській області - 10, в Житомирській області - 9, Київській та Чернігівській областях - по 8, Черкаській та Донецькій областях - по 7, Хмельницької області - 6 станцій.