+38 (044) 500-40-30
+38 (050) 915-40-30

TEK-EUROVEKTRANS

Your successful logistics solutions!

Кравцов міг би очолити одну з трьох компаній, на які поділять "Укрзалізницю", - міністр

Криклій і КравцовПоки про кадрові рішення щодо керівництва УЗ говорити рано, оскільки компанія формально не підпорядковується Мінінфраструктури.

"Зараз ми починаємо велику реформу залізничного транспорту - плануємо створення трьох незалежних операторів з управління інфраструктурою, вантажними і пасажирськими перевезеннями. Залізниця з величезного монстра повинна перетворитися в трьох симпатичних середніх монстриков. Тому не повинно бути двозначностей в управлінні, має бути повна відповідальність за те, що відбувається ", - заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

На питання про те, яка доля після реорганізації чекає нинішнього главу УЗ Євгена Кравцова, міністр інфраструктури відповів: "Сісти відразу на три місця не вийде, треба буде вибирати".

"Поки залізниця ще не в сфері управління Міністерства інфраструктури, тому рано говорити, які кадрові рішення будемо приймати", - додав чиновник.

"Зараз всі налаштовані на конструктив, тому що переживають за свої місця. Але потрібно судити по результату. Подивимося, як вони впораються з критично важливими завданнями. Виходячи з цього, будемо приймати рішення", - прокоментував Владислав Криклій взаємодія з нинішнім менеджментом "Укрзалізниці".

Нагадаємо, що в кінці серпня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про плани Кабінету міністрів розділити УЗ на три компанії. "Вона повинна бути поділена. Є модель, коли підприємство ділиться на операторів трьох різних частин. Це окрема і дуже складна історія. Те, що може бути і є природною монополією, де не може бути конкурентного ринку можна залишати державі. І то я б заводив туди приватний капітал на міноритарну частку, щоб він стимулював розвиток ", - зазначив прем'єр-міністр.